Naar Hostwriters.nl

WELK SOORT SCHRIJVER BEN JIJ?

Antwoord 1: Ik rol mezelf uit bed, vervloek de wallen onder mijn ogen, blijf aan de ontbijttafel zitten tot de koffie ijskoud is geworden en sleep me uiteindelijk naar mijn schrijfplek.

Schrijven is nooit echt je ding geweest, hè? 
Waar de ene tegen zijn zin naar de fabriekshal gaat, ga jij tegen je zin naar je bureau. Toch ben je doortrokken van plichtsbesef en ben je realistisch genoeg om te beseffen dat je, wil je resultaten boeken, er gewerkt moet worden. 
Het leven is een strijd en schrijven is een strijd. Je bent waarschijnlijk ook nooit echt tevreden met het resultaat en je hebt er een hekel aan wanneer iemand je schrijfdrang omschrijft als een ‘hobby’. Meer nog, je zou die persoon het liefst hoogstpersoonlijk rectaal laten kennis maken met een van je meesterwerken. 
Naar de buitenwereld toe kun je best aimabel overkomen en zelfs enige sociale vaardigheden ontwikkeld hebben, maar niemand zal je kennen zoals je echt bent. Houden zo, is het advies in deze. Je neigt ernaar te denken dat gelukkige schrijvers eigenlijk een utopische mensensoort is waar je het liefst zo weinig mogelijk mee te maken wil hebben. 
Omdat je hoe dan ook toch de buitenwereld kennis wil laten maken met je ‘productie’, draai je mee in het schimmige wereldje van de duizend-en-één boektitels die wekelijks verschijnen in de hoop ooit ‘ontdekt’ te worden.


terug