Naar Hostwriters.nl

JE FEESTHOROSCOOP

Met de dolle dwaze feestdagen in zicht, wil je natuurlijk weten wat de kerstman voor jou in petto heeft. Hoe zal het je financieel vergaan, in de liefde, op je werk, thuis? Mister Solaris parkeerde zich achter zijn telescoop, tekende horoscoop na horoscoop en heeft nu verhalen van tegenspoed en hoop. Kijk mee wat de sterren voor jou achter de hand hebben …
ZALIGE KERST EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!!  

Ram     21 maart - 20 april 

Je bent wat hard van stapel gelopen de laatste weken, niet? En nu betaal je de prijs. Nee, je bent niet ziek, gewoon wat moe. Neem eens de auto in plaats van per se te voet naar de bakker te willen gaan. En moet je nu echt met alle geweld zélf dat kerstmenu willen koken? Er bestaat zoiets als een traiteur, hoor. Dit jaar zijn er cadeautjes onder de kerstboom die je zullen verrassen. Ze lijken je iets te willen vertellen. Zit er parfum bij? Misschien moet je inderdaad eens iets doen aan je lijfgeur. En dat sexy lingeriesetje … misschien is je ondergoedgarderobe nu écht wel outdated …  

Stier     21 april - 20 mei

Je koppigheid draait voor een keer goed uit. Eindelijk is die klus die je nu al maanden voor je uit schoof, dan toch geklaard. Proficiat! Trakteer jezelf maar eens op een fles Jägermeister. Maar let op, kruip daarna niet direct achter het stuur. Het geluk mag dan wel met jou zijn en je zult geen alcoholcontroles tegenkomen; als je je auto op zijn dak parkeert in de berm, heb je dat toch echt wel aan jezelf te danken. Let ook een beetje op je voeding. Het is niet omdat een kalkoen twee malse billen heeft, dat je ze met alle geweld in je wuf moet proppen.  

Tweeling     21 mei - 21 juni

Ooit zal je eeuwige getwijfel je de das omdoen, maar geen nood; de eerstvolgende weken niet. Gelukkig maar, anders was je nu nóg altijd aan het twijfelen tussen een doos pralines of een slof sigaretten voor Tante Koos. O ja, mocht je boodschappen gaan doen met de fiets uit economische overwegingen, zorg dat je een bandenreparatieset  bij hebt. Fietsende tweelingen zijn het uitgelezen slachtoffer dezer dagen voor dwarsliggende nagels en andere ongein op het fietspad. Nog iets: wees niet te eigengereid tegen je baas, je hebt niet altíjd gelijk …  

Kreeft     22 juni - 22 juli

Hoewel je denkt dat het ongeluk je achtervolgt, is het eigenlijk voortdurend geluk. De kunst is het als dusdanig te herkennen. Omdat je voor een gesloten deur stond deze week bij de schoenwinkel, zat je niet opgesloten in de monsterfile die amper vijf minuten later ontstond nadat je onverrichterzake terug naar huis keerde. Het Franse brood dat je val brak toen je uitgleed nadat je terugkwam van de bakker is dan wel goed voor de vuilnisbak, het zorgde er wel voor dat je niet in het gips moest. Tel je zegeningen, kreeft …

Leeuw     23 juli - 23 augustus

Nee, de wereld is niet tegen jou. De wereld is zowat tegen iedereen de laatste tijd. Lach eens naar de buurvrouw in plaats van ze naar de maan te wensen, het zal wonderen doen. Bedank de agent die een positieve alcoholcontrole van je nam; je wilt niet weten wat je anders te wachten stond. En tenslotte, vloek eens niet wanneer je partner zijn of haar pantoffels weer eens kwijt is, maar zoek mee. Het kan het allemaal zo veel gezelliger maken.

Maagd     24 augustus - 23 september

Hoewel je een broertje dood hebt aan die resem goede doelen die de hele avond over je tv-scherm flikkeren, voel je je soms toch schuldig. Niet nodig, lieve maagd. Verbeter de wereld, begin bij jezelf: bombardeer jezelf tot het volgende goede doel en ontdek hoe heilzaam het kan zijn altruïstisch door het leven te gaan. Oefening baart kunst. Wie weet stoom je jezelf klaar om bij de volgende Amnesty International schrijfactie het voortouw te nemen en een lichtend voorbeeld te zijn voor je straat.

Weegschaal     24 september - 23 oktober

Nee, het is niet nodig om tijdens deze dagen je voordeur te barricaderen en de lichten gedoofd te houden. Hoewel de kitscherige kerstgezelligheid van jou afglijdt als water van een eend en je een bloedhekel hebt aan zingende medemensen getooid in knullige truien met lichtgevende geweien op hun hoofd, zal men je dit jaar met rust laten. Geniet jij nou maar van je lekkere kroket en je pilsje. Een feestdag maakt jou niets uit, dat heeft je omgeving intussen begrepen. Eind goed, al goed.

Schorpioen     24 oktober - 22 november

Ja, je zult het zien. Net wanneer je denkt dat je ongeschonden de feestdagen zult door spartelen, slaat het noodlot toe. Plots staat daar je hele familie tot in de derde graad voor je deur. In plaats van je kapot te ergeren; vraag je eens af waaróm ze voor je deur staan. Misschien ben je toch niet de misantroop die je denkt te zijn. Misschien ben je wel de gezellige suikeroom met de excentrieke humor! Laat het je lekker overvallen en geniet van de aandacht voor die ene keer in het jaar. 

Boogschutter     23 november - 21 december

Heb je je al eens afgevraagd hoe het komt dat ze jou altijd weten te vinden? Misschien moet je het maar wat minder gezellig maken thuis. Dat je zelf houdt van lekkere dingen is er natuurlijk om schreeuwen dat iedereen graag bij jou de benen onder de tafel steekt. Ontzie jezelf en zet dit jaar bruine bonen met reuzel op het menu, zo kom je eindelijk toe aan die broodnodige rust. O ja, als iemand van de pakjesdienst lief naar je glimlacht, is dat omdat ze graag aan je deur komen, niét omdat ze uit zijn op een fooi, afgesproken?

Steenbok     22 december - 20 januari

Welja, voor een keer is het toegelaten eens lekker aan jezelf te denken. Dus een gouden tip: koop kadootjes voor anderen die je zélf graag zou willen krijgen. De meesten zullen verguld zijn met hun cadeau om na verloop van tijd dan toch toe te geven dat ze er eigenlijk niets mee aan kunnen. Voor jou het uitgelezen moment om het grootmoedig terug in ontvangst te nemen en de persoon in kwestie te trakteren op een diepvriespizza; Iedereen tevreden en jij nog het meest. Doen!

Waterman     21 januari - 19 februari

Hoe graag je het ook wilt geloven van jezelf; niet iedereen zit te wachten op jouw bevlogen inzichten. Heb je je eigen mening , ventileer ze dan tegen je spiegelbeeld. Als je eigen spiegelbeeld niet in discussie met je gaat, kun je er voorzichtig van uitgaan dat het wel snor zit. Heb je toch de onbedwingbare neiging om met alle geweld anderen te overweldigen met je verhelderende monologen, overweeg dan een carrière als schrijver , dan wéét je tenminste dat niemand op je zit te wachten. 

Vissen     20 februari - 20 maart

Voor jou kunnen deze dagen niet snel genoeg voorbijgaan. Je voelt je in deze tijden als een vis op het droge. Dit is dan ook hét moment om op zoek te gaan naar gelijkgezinden. Ventileer je diepste kerstgedachten op je raam en wacht af. Je kunt er vergif op innemen dat je reacties gaat krijgen. Of ze jou bevallen is een ander verhaal, maar daar gaat het nu even niet om. Jij wil deze dagen vieren op jouw eigen manier en zo lang we in een democratie leven met het recht op vrije meningsuiting, doe jij gewoon waar je zin in hebt.